Projekt Borgafjäll

Projekt Borgafjäll

Drömkåken?

InredningPosted by Eva Kristofersson Mon, March 14, 2011 23:42:23

Ibland blir det inte som man tänkt sig. De omtalade skåpluckorna till högskåpen och täckskivan som vi äntligen fick plats med i bilen, visade sig vara för långa. Vi har specialbeställt mdf-skivor och lämnat in till billackeringsfirma för att få dem högblanka som resten av köket, så det är inte bara att såga av hur som helt med en slö fogsvans... Men det där får Timra hjälpa oss med. Här är en bild på baksidan av täckskivan. Som synes väldigt långa...

Sen skulle vi äntligen diska i diskmaskinen efter att Risvalls Värme kopplat in den. Härligt, i med diskmedlet och så på med lämpligt program. Det gick bara några sekunder och sen var det alldeles blött på golvet. Jä&/%¤("#"(#)=lar!

Efter att kära maken lekt vvs:are och dragit i lite slangar, så visade det sig att en behållare troligen frusit sönder. Vi hade ju hela köket i garaget hemma i stan förra vintern och tänkte väl inte på att något kunde frysa sönder. Så typiskt. Ringde Elektrolux och fick knappa in postnummer för att komma till närmaste support, vilket var i Lycksele... ca 25 mil bort... Så kan det vara i glesbygd. Nåväl, vi får se när de kan ha vägarna förbi (stället där vägen slutar...).

Slutligen skulle kära maken skruva fast ben under högskåpen i köket varpå ALLA kakelplattor som satt på kortsidan på den uppreglade utbyggnad lossnade! Fattar inte hur det kunde gå till, men det funkar tydligen inte så bra att sätta fast kakel på en vanlig träplanka. Nåja, vi har lite att pyssla med, det är ju bra det. Den där lilla kortsidan får bli vitmålad nu, tror jag. Tror inte att hobbyhantverkaren sätter upp de där kakelplattorna igen.