Projekt Borgafjäll

Projekt Borgafjäll

Glatt magasin

InredningPosted by Eva Kristofersson Sun, May 10, 2009 00:20:23

Jag prenumererar på två glansiga tidningar - Allt om Mat och Utemagasinet. Bra tidningar båda. Men nu har det dykt upp en ny tidning, som på nåt sätt verkligen passar in i livet just nu. Eller vad sägs om tidningen "Timmerhus & Interiör"? Jag visste inte ens att den fanns! Kommer ut i fyra nummer per år, så vi lär ju inte hinna med så många, men ändå...

Det nummer som nu ligger på köksbordet bidrog till att vi åtminstone ska kolla priset på trapp och räcke till loftet utifrån en bild i tidningen. Det är Trappteknik Sverige AB i Mattmar som gjort den trappen. En spiraltrapp i ek och stål. Frågan är om det blir bra i vår lilla stuga, men vi kan ju ta in en offert i alla fall.

Och så fick vi lite griller i huvudet när vi läste artikeln med titeln "Tänk på grunden". En grund är liksom inte bara en grund... Man ska inte isolera grunden från marken, utan huset från grunden. Liksom... Det var beskrivet i tidningen, men det tar en del av höjden i huset, dvs golvet blir ganska högt invändigt, så det är viktigt att vi kollar detta redan nu.

Man vill ju inte gå omkring som "I huvudet på John Malkowich" (begripligt och lite kul för er som sett filmen, helt obegripligt för er andra... :o)