Projekt Borgafjäll

Projekt Borgafjäll

Man undrar...

TimmerhusPosted by Eva Kristofersson Mon, June 22, 2009 01:03:42

... möjligen vad maken håller på med. Åtminstone undrar våra barn. De tror kanske att det är några stora jättesynliga aktiviteter som fadern nu hållit på med i en vecka. Stock på stock, typ... Men icke. Han gör alltså timret mer ojämnt på utsidan. I barnasinnena är det helt obegripligt. "Varför gör du utsidan fulare?"

Så här ser det ut i alla fall. Det till höger har fått sig en omgång av timmeryxan (i Åsele kallas det för att tälja utsidan).

Här kanske man ser det lite tydligare. Nu syns det ju i och för sig väl för att trät är ljusare där yxan gått fram.

Så här blir det. Det handlar om att få mer liv i väggen, men det handlar också om att få en hårdare yta utvändigt, vilket ger motståndskraft mot väder och vind.

Å så kan jag bjuda på några bilder på huset, som det såg ut på midsommardagen 2009. Först en bild inne på "toaletten". Det kommer att bli ett litet fönster där.

Kraftiga och bastanta innerväggar.

Här kommer det säkert att vara ett matbord i framtiden. Full takhöjd blir det i storstugan.

Det här blir bron och ytterdörren.

Här är dörren och bron i sitt sammanhang. Det här blir på baksidan. Till vänster är sovrummet, som också kommer att få full takhöjd (upptäckte vi...).

Huset från väster. Toalettfönstret till vänster och fönster till storstugan till höger.

Söderläget.

Här är köksväggen. Här kommer man att se en trapp och så kommer det att vara en kamin här nånstans. Loftet är alltså ovanpå denna vägg.